מתכון מרינדה יין אדום

  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן בישול
    10 דקות
  • סועדים
    10
  • צפיות
    601

מתכון למרינדה יין אדום

מרינדה יין אדום זה בעצם משרה של תערובת תיבול עם יין אדום, טעמים ותבלינים מתאימים. הרעיון במרינאדה בכלל – הוא על מנת להעשיר נתחי בשר ודגים בטעמים ועוד בטרם בישולם.

כך יוצא בעת הצלייה של הבשר או הדגים חומרי הגלם מקבלים טעמים עשירים מאוד האופייניים לסגנון הבישול שלהם.

קיימים מגוון רב של סוגי מרינאדות ומשרה של מאכלים, אך מרינאדה יין אדום היא משרה שמתאים לתיבול של מאכלי בשר. ניתן לראות מתכונים כמו לדוגמה של צלי כתף ברוטב יין או גם מתכון של עוף ביין בהם נעשה שימוש במרינדה של יין אדום.

 

 

Ingredients

מצרכים למרינאדה יין אדום

ציוד מטבח למתכון

    Directions

    יש להתייחס למרינאדה כתוספת תיבול מהותית מאוד לנתחי הבשר או הדגים, היא משביחה את טעמם באופן ניכר ולכן השפים והטבחים הטובים יעדיפו להשתמש במרינדה יין אדום לצורך תיבול הבשרים לפניי שמבשלים אותם. כפי שמובא במתכון, מאוד נכון ומקצועי לעבד את חומרי הגלם במעבד מזון אך ניתן גם ללא מעבד מזון - ע"י ערבוב/איחוד כלל המרכיבים בקערה.

    a1 Step

    לשים את כל מרכיבי המתכון במעבד מזון ולטחון אותם גרוס במשך כחצי דקה.

    a2 Step

    להעביר את התכולה לקופסת אחסון ולסגור אותה הרמטית או להוסיף את נתחי העוף או הבשר לפי המתכון הרלוונטי. *הערה חשובה* בהרבה מתכונים נרצה להשתמש ביין האדום של המרינדה ולאחר ההשריה, ולכן במידה ותכו על מתכון כזה כמו למשל "מתכון צלי כתף ברוטב יין" או "מתכון עוף ביין" אז נצטרך לסנן את היין לפניי שנבשל איתו.

    a3 Step

    לשמור בקירור עד לשימוש.

    Conclusion

    פשוט לערבב את כל המרכיבים ולשמור בקירור

    שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

    אולי גם תאהב

    Leave a Review

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    X